ALGAPLAST PUMPKIN MASK (30g)

Maska algowa z dynią - nawilżająco - rozświetlająca 

Opis:

Maska algowa nawilżająco – rozświetlająca zawiera w swoim składzie ekstrakt z dyni, który bogaty jest w minerały, fitosterole, witaminy, beta –karoten, wodę (92 %). Przywraca skórze optymalny poziom nawilżenia, posiada silne właściwości przeciwutleniające, wspomaga procesy regeneracyjne skóry, skutecznie wymiata wolne rodniki, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych. Jako jedno z bardziej bogatych w beta karoten warzyw, dynia zmiękcza, rewitalizuje i chroni skórę oraz dodaje jej blasku.

Przeznaczenie: dla wszystkich typów cery; szczególnie dla skóry suchej, odwodnionej, wrażliwej, naczyniowej.

Skład:

  • Ekstrakt z owoców dyni – bogate źródło cukrów i protein znanych ze swoich właściwości higroskopijnych. Zatrzymuje wilgoć w skórze.
  • Alginat - otrzymywany z alg morskich (głównie alg brązowych), posiada właściwości nawilżające i ochronne.
  • Glukoza – cukier prosty, wykazuje działanie nawilżające.

Korzyści:

  • Przywrócenie skórze optymalnego poziomu nawilżenia
  • Odmłodzenie i zregenerowanie
  • Wzmocnienie naczyń krwionośnych
  • Dotlenienie skóry
  • Rozświetlenie, przywrócenie blasku i świeżości

Propozycja stosowania w profesjonalnych zabiegach kosmetycznych:

  • po mikrodermabrazji
  • oxybrazji
  • pilingu kawitacyjnym
  • pilingu chemicznym
  • oczyszczaniu skóry
  • thermaliftingu RF
  • mezoterapii bezigłowej
  • mezoterapii mikroigłowej
  • jonoforezie
  • sonoforezie
  • przy zabiegu pielęgnacyjnym

Sposób użycia:

Wlać 50 ml wody o temperaturze 20oC do 15 - 30 g (około 50 ml) proszku, mieszając energicznie, aż do uzyskania jednolitej masy (około 1 min.). Następnie nałożyć na całą twarz - łącznie z powiekami i ustami, pozostawiając wolne otwory nosowe. Po upływie 15-20 min. zdjąć maską w całości. Zaaplikować odpowiedni tonik i krem pielęgnacyjny.

INCI:

Talc, Glucose, Algin, Calcium Sulfate Hydrate, Cl 15985 (Yellow 6 Lake), Tetrasodium Pyrophosphate, Cucurbita Maxima Fruit Extract, Zea Mays (Corn) Starch, Hydrolyzed Corn Starch, Magnesium Oxide, Cl 77491 (Iron Oxides), Cl 77492 (Iron Oxides), Cl 77499 (Iron Oxides), Lecithin

Pojemność: 30 g / 83 ml

Ref. H37-W/30

 
Copyright © 2012 Marcin Wagner
Wszelkie prawa zastrzeżone / All rights reserved